Voitto-gaalaa juhlitaan 18.3.

01.03.2021

Siirry lähetykseen tästä

Voitto tulee kotiin!

Juhlimme tänä vuonna suomalaisen mainoselokuvan parhaimmistoa striimin välityksellä. Kaikille avoin online-tapahtuma järjestetään torstaina 18. maaliskuuta klo 15-17.00. 

Lähetyksen juontaa Ina Mikkola.   

Ina Mikkola on Venla-palkittu toimittaja, ohjaaja ja kirjailija. Hänet tunnetaan mm. tv-ohjelmista Hullu juttu, Ina <3 porno, Ina <3 Suomi ja Ina Mikkolan Tilipäivä. 

 

 ***

Modernin aikakauden luova tehokkuus  

 

Kansainvälisen tuulahduksen Voitto-gaalaan tuo Orlando Wood, System1 Groupin innovaatiojohtaja. Orlando on johtanut Iso-Britannian mainonnan ammattilaisten instituutin (IPA) luovuuden ja tehokkuuden tutkimusta vuosina 2017–2021. Tässä roolissa hän on yhdistänyt ainutlaatuisella tavalla neurotieteitä, kulttuurihistoriaa sekä mainonnantutkimusta.  

Voitto-gaalassa Orlando pitää puheenvuoron, jossa hän kertoo, mitkä piirteet tekevät mainoselokuvasta huomion arvoisen, muistettavan ja vaikuttavan. Hän kuvailee mainonnan tavoissa viimeisten 15 vuoden aikana tapahtuneita muutoksia ja pohtii sitä, miksi mainonnan vaikuttavuus on heikentynyt. 

Orlando paljastaa esimerkiksi, miten 2000-luvulla tapahtunut tarkkaavaisuuden muutos niin yhteiskunnassa, liike-elämässä kuin mainonnassakin on johtanut tasaisempaan, abstraktimpaan ja voimattomampaan tyyliin. Se tekee tehokkaasta mainonnasta mahdotonta. Hän kuitenkin kuvailee myös niitä mainonnan ominaisuuksia, jotka koskettavat ihmisiä, herättävät heidän kiinnostuksensa ja parantavat tuotemerkin markkinaosuutta.