Online-gaala 18.3.

 

26. Voitto-gaalaa juhlittiin striimin välityksellä 18.3.2021. Lähetys on katsottavissa yläpuolelta tallenteena. Katso kaikki palkitut työt ja lue tiedote.

Iltapäivän aikana kuulimme palkintojenjaon lisäksi kiinnostavan keynote puheenvuoron tutkija Orlando Woodilta sekä kilpailun tuomariston paneelikeskustelun, jossa pohdittiin mm. vuoden 2020 kilpailun satoa. 

Lähetyksen juonsi Ina Mikkola.   

Ina Mikkola on Venla-palkittu toimittaja, ohjaaja ja kirjailija. Hänet tunnetaan mm. tv-ohjelmista Hullu juttu, Ina <3 porno, Ina <3 Suomi ja Ina Mikkolan Tilipäivä.

 

***

Modernin aikakauden luova tehokkuus  

Kansainvälisen tuulahduksen Voitto-gaalaan tuo Orlando Wood, System1 Groupin innovaatiojohtaja. Orlando on johtanut Iso-Britannian mainonnan ammattilaisten instituutin (IPA) luovuuden ja tehokkuuden tutkimusta vuosina 2017–2021. Tässä roolissa hän on yhdistänyt ainutlaatuisella tavalla neurotieteitä, kulttuurihistoriaa sekä mainonnantutkimusta. 

Voitto-gaalassa Orlando pitää puheenvuoron Creative effectiveness in the modern age, jossa hän kertoo, mitkä piirteet tekevät mainoselokuvasta huomion arvoisen, muistettavan ja vaikuttavan. Hän kuvailee mainonnan tavoissa viimeisten 15 vuoden aikana tapahtuneita muutoksia ja pohtii sitä, miksi mainonnan vaikuttavuus on heikentynyt. 

Orlando paljastaa esimerkiksi, miten 2000-luvulla tapahtunut tarkkaavaisuuden muutos niin yhteiskunnassa, liike-elämässä kuin mainonnassakin on johtanut tasaisempaan, abstraktimpaan ja voimattomampaan tyyliin. Se tekee tehokkaasta mainonnasta mahdotonta. Hän kuitenkin kuvailee myös niitä mainonnan ominaisuuksia, jotka koskettavat ihmisiä, herättävät heidän kiinnostuksensa ja parantavat tuotemerkin markkinaosuutta.